admin 3 years ago Uncategorized 0 2036
Vad ska jag lära mig för att bli en frontendutvecklare?

Vad ska jag lära mig för att bli en frontendutvecklare?

När du startar som frontendutvecklare kan du inte vara säker på var du ska börja. Det finns så många alternativ som är tillgängliga och det är inte bara programmeringsmässigt men det handlar också verktyg, teknik och ramar. Det är som ett öppet hav där du har ett skepp men ingen karta. Först måste du lära dig navigera i det grunda vattnet och för att sen gå ut på djupt vatten.

 

how to become front end developer

 

Vad ska jag lära mig för att bli en frontendutvecklare?

Lär dig HTML och CSS:

Detta är grundläggande för att lära sig frontendutveckling. Det finns många onlinekurser tillgängliga på internet. Lyssna på lite föreläsningar om HTML & CSS och försök göra det själv i praktiken. Skapa några statiska webbsidor och koda dem om och om igen. En rekommendation till nya användare är att utveckla några små användargränssnitt för att praktisera din nyutbildade HTML & CSS-kompetens. Bläddra igenom andras projekt och
delta i arbetet för att förbättra din kunskap.
Det finns några CSS-verktyg av vilka du borde bekanta dig med två typer av CSS-verktyg:

 

Preprocessor:

Att använda en preprocessor har många fördelar som organisationsunderhåll, vilket gör kodandet renare och bättre efter DRY-principerna.

 

CSS Framework:

Det hjälper dig att optimera ditt arbetsflöde med inbyggda nät och andra CSS-komponenter.

 

JavaScript Framework:

Det finns många JS-ramalternativ som är tillgängliga med tre av de mest populära är Angular, React och Vue.js. De flesta frontendutvecklare rekommenderar att du lär dig Angular eller React för att förbereda dig. Att lära sig ett JS-ramverk är den svåraste delen av att bli en frontendutvecklare.

 

Responsiv WebDesign:

Responsiv webbdesign innebär att du kan bygga webbplatser som fungerar på alla skärmstorlekar som skrivbord, surfplatta och mobil. Om du är en av de här ramarna som bootstrap och foundation så kan du göra responsiv design.

 

Bygg saker:

Att spela med små UI-element i en sak och skapa en faktisk målsida eller webbplats är något annat. Ibland börjar du använda JavaScript-snippets. Utmana dig själv genom att bygga det första reagerande elementet. Det finns bara sätt att bli bättre på vad du gör så att du lär dig och bygger. Om du har hög läskompetens påverkar det i hög grad din väg att bli en bra utvecklare av framsidan.

 

Djupare Info om Frameworks:

Efter att du lärt dig det måste du engagera dig i vissa ramar. Börja med att titta på de mest populära och träna själv och se hur de gör saker på ett visst sätt. Se nu över och förstå hur ramar och industristandarder har förändrats de senaste åren. Jämför ramarna och upptäck tillvägagångssätt och kod som nu är föråldrade.

 

Involverad med Open Source-projekt:

Du kan tillbringa det mesta av din tidsläsningskod men ser det inte som slöseri med tid. Känn dig aldrig blyg för stora ramar som verkar väl etablerade och tänk på att även ramverkförfattare gör misstag. Du hämtar bara goda vanor och övning under vägen och får erfarenhet av att arbeta med andra utvecklare. När du har förtroende för att skriva kod, gå igenom problem i förvaret och välj ett problem som är hanterbart för dig. Denna praxis
kommer definitivt att göra dig till en bättre frontendutvecklare.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of