admin 3 years ago Uncategorized 0 1893
Vad behöver jag veta innan jag anställer en webbdesigner?

Vad behöver jag veta innan jag anställer en webbdesigner?

Det finns många webbdesigners över hela världen som kan hjälpa dig att skapa en webbplats, men om du är den typen person som vill sätta sig ner med någon i person snarare än på Skype, kan ditt nätverk hjälpa dig att hitta dem.

Om du inte hittar någon lokalt, eller om du inte har något emot att anställa någon virtuellt, så kan du titta in hos en webbdesigner-pool online för att hitta en bra matchning.

Det är här Google kan hjälpa enkelt genom att om du söker efter “webbdesign hjälp” kommer det att leda dig till webbplatser för frilansande jobb som kopplar företagsägare till frilansare som söker arbete.

Eller ännu bättre, hitta en webbplats i din bransch som du gillar, och kontakta webbdesignern direkt. De flesta designers lämnar en liten “Designad av” länk längst ner på webbplatser som de är stolta över!

 

Det finns tio saker du bör göra först innan du tar den vägen.

Fråga runt om en designer

  • Istället för den slumpmässiga Google-sökningen är det dags att använda ditt professionella nätverk för att hitta en webbdesigner.
  • Helst vill du ha en webbdesigner som är starkt rekommenderad av någon du känner är en stor tillgång för dig.

Känn igen dina mål och prioriteringar med webbplatsen

Innan du hyr in en webbdesigner alls, fråga dig själv: kommer din webbplats att sälja produkter, tjänster eller kommer det att finnas för att helt enkelt ge information? En webbdesigner kan hjälpa dig att svara på frågor som dessa, men de kommer sannolikt att debitera dig för samtalet.

Sök istället för webbplatser du vill efterlikna, och de som potentiellt kan representera ditt varumärke från en bildvinkel. Det här är också när det dags att börja utarbeta en översikt över vad du vill att din webbplats ska uppnå, men vi kommer in mer på det senare. Börja med att ta reda på varför du vill ha en hemsida för att skapa en utgångspunkt för ditt projekt.

Gör en önskelista på olika designalternativ

Behöver du en designer för att bygga en webbplats från början, eller har du redan en webbplats som behöver uppdateras? Uppdragen är av två olika typer, en är fokuserad på att skapa och exekvera medan den andra fokuserar på att förbättra en befintlig sida så bra som möjligt.

Om du inte redan har en webbplats, gör en lista utifrån dina tankar och visioner, inklusive antal sidor, rubriker, knappar, menyer och sidfot eller något annat visuellt element du planerar att implementera på din webbplats.

Budget

Att bygga en webbplats är ungefär som att bygga ett hem: det kostar alltid mer än du tror. Var bara förberedd. Gör din efterforskning och ta reda på vad det genomsnittliga priset för webbdesign är i ditt område innan du pratar med potentiella designers.

Den bästa resursen för att ta reda på den här informationen är att fråga andra lokala företagare i området som anställde webbdesigners för att skapa sin hemsida och se vad den totala kostnaden är. Om du kommer på dig själv med att älska en viss webbplats som inte är lokal, ta kontakt med ägaren och fråga om de skulle ha något emot att dela med sig av kontaktinformationen till deras designer. De kommer att ta emot frågan som en komplimang, och kommer troligen att dela den informationen med dig.

Att veta din budget är väldigt viktig; Tony skrev en blogg om det: Att känna till sin budget är väldigt viktigt. Här är varför.

Ge varje sida ett syfte

Hur många sidor vill du ha på din webbplats? Vad är målet för varje sida? Hur mycket rubriker, bilder, och ord vill du ha på varje sida gissar du?

Det här är bara några av de frågor du behöver ställa innan du når ut till en webbdesigner som sannolikt kommer att debitera dig per timme för att hjälpa dig att svara på dessa frågor.

Återigen är den bästa tillgången att hitta webbplatser i din bransch du beundrar och försöka spegla deras struktur för att sedan skapa något liknande.

Om du inte vet hur många sidor du behöver, börja med de fem sidorna som dina kunder räknar med att se:

  • Hem
  • Om oss
  • FAQ
  • Produkt- eller serviceinformation
  • Kontakta oss

Din webbplats kommer att vara en flödande marknadsföringskanal för ditt företag, vilket betyder att du kan uppdatera det under tidens gång för att hålla den aktuell om strukturen existerar för att stödja det.

Skapa en kreativ process före mötet

Skapa en kreativ process före mötet med designern eftersom det finns chans att du redan skapar och hanterar din marknadsföring med hjälp av verktyg som Google Docs eller Drop-box för att hantera filer. Eftersom enkelt samarbete på nätet är viktigt när du arbetar med en webbdesigner, skapa en mapp på nätet för att börja samla idéer och lagra viktiga uppgifter du behöver för att få tillgång till ditt projekt.

Webbdesignavtal och kontrakt

När du utformar din webbplats är det viktigt att du och din designer är helt och hållet överens angående avtalet. Eftersom du anställde en designer är din kunskap om webbdesign antagligen inte lika hög som deras. Acceptera att du inte har den tid som krävs i utformningen av en webbplats.

Till exempel:

Du kanske tror att det ska ta några veckor att skapa en webbplats och få igång den. Verkligheten är att designprocessen kan ta flera månader baserat på webbplatsens komplexitet. Innan något arbete börjar, sitt ner med din webbdesigner och skapa ett ömsesidigt fördelaktigt kontrakt som anger villkoren för ert affärsförhållande. Detta bör inte bara innehålla budget och tidslinje, men också förväntningar på kommunikation.

Upprättande av förväntningar hjälper till att lindra eventuell organisatorisk stress som projektet kan orsaka. Att hålla fokus på att producera en fantastisk webbplats.

 

Gör en startplan

Innan du ens börjar utforma din webbplats bör du överväga hur du kommer att använda den till din fördel när den är klar. Vissa ägare gör ett evenemang för lanseringen av deras hemsida för att skapa lite buzz kring deras varumärke.Andra kontaktar sina bästa kunder för att ge en presentation om sin nya webbplats via text eller videoinnehåll så att de och dessa kunder har något att säga och dela på sociala medier.

När din webbplats är klar för offentlig konsumtion, kom ihåg dessa tre saker:

Se till att den är grammatiskt korrekt.

Testa dina länkar.

Visa din webbplats på en mobil enhet.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of